Goede content op websites zorgt voor betere online vindbaarheid in zoekmachines

Goede content stimuleert mensen om naar uw pagina’s te linken. Dit geeft een signaal aan zoekmachines af. Het geeft aan dat uw content (artikelen, video’s, het maakt niet uit) interessant zijn en dat mensen er iets aan hebben gehad. Het doel van zoekmachines is om gebruikers de beste content te laten zien voor het gene ze zoeken. Dit is de reden dat links een belangrijke rol spelen in het behalen van succes in de zoekresultaten van bekende zoekmachines. Zo eenvoudig is het.

Maar links zijn niet het enigste dat telt. De content moet, zoals al eerder aangegeven, van hoge kwaliteit zijn en het moet relevant zijn voor waar de gebruiker naar op zoek is. Zo speelt de titel van uw bericht of website ook een zeer belangrijke rol. Tussen de tag (HTML code) kunt u een titel voor uw webpagina’s kwijt. De titel speelt een belangrijke rol bij het bepalen van relevantie. CMS systemen zoals WordPress, Joomla of Drupal hebben vaak plugins waarmee het heel gemakkelijk is uw content zo relevant mogelijk te maken voor zowel de gebruikers als de zoekmachines.

Website optimalisatie (on-page)

Search Engine Optimisation of Seo optimalisatie is een complexe activiteit zodat een website kan worden gevonden in zoekmachines voor woorden en zinnen die relevant zijn voor wat de site biedt. In veel opzichten is het gewoon kwaliteitscontrole voor websites. Dat gezegd hebbende, als er was ooit een industrie was die weinig door buitenstaanders begrepen dan is het wel SEO. De mensen die hierin werkzaam zijn hebben vaak een technische achtergrond.

Toch is SEO een vorm van online marketing en naast de technische aspecten zijn er ook veel raakvlakken met marketing / sales. De mensen die uw SEO verzorgen werken vaak nauw samen met de marketing of sales afdeling. Het gaat immers om het verzamelen van leads en / of het maken van sales via uw website. Dat is het uiteindelijke doel van zoekmachine optimalisatie.

 

Sommige bedrijven zullen u proberen uit te leggen wat SEO is, en twee uur later zult u het nog niet snappen. Er komen veel technische aspecten bij kijken, maar die hoeft u als ondernemer niet per definitie te weten. Voor de mensen die in deze branche werken is het vaak gemakkelijk om in deze technische jargon te verdwalen en niet te richten op wat voor de klant belangrijk is. Het binnenhalen van leads en het maken van verkopen om zo meer omzet te realiseren.

Zorg voor uitmuntende content en uw bezoekers zullen u dankbaar zijn

Links zijn een belangrijk onderdeel van SEO maar kwaliteit van deze links is belangrijker dan de kwantiteit. Het is belangrijk te begrijpen dat met geweldige en relevante content op uw website uw kansen vergroot worden en dat u op deze manier de beste links kunt gaan aantrekken. Deze links die natuurlijk zijn aangetrokken door de goede en relevante content op uw website zullen het meeste effect hebben op uw posities.

Doe uw huiswerk en begrijp wat voor soort inhoud uw potentiële klanten graag willen lezen. Zorg dat uw site geweldig is, en de juiste inhoud heeft die mensen nodig hebben en maak het gemakkelijk voor hen om deze content te delen, bijvoorbeeld via social media platformen zoals Twitter, Linkedin of Facebook. Dit is de eerste stap in het verkrijgen van meer relevant verkeer van de belangrijke zoekmachines.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *